Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S ON Tamten (6065 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MagdalenaOdrobinska napisał:
Przykre to jest, ale chyba więcej się dowiesz przeszukując forum niż pisząc oddzielny wątek...
no i to jest przykre
a może się jeszcze języka za ciebie nauczyć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Z tego co widzę to naprawdę nie warto rozpoczynać takiego tematu na forum, ja rozpoczęłam jakiś czas temu i żałuję, ludzie na ogół zamiast udzielać konkretnych odpowiedzi to piszą "jedź do UK" "W Norge nie ma pracy dla Polaków" "Tu rodacy śpią na ulicy bo nie mają na bilet do domu" i tego typu rzeczy... Przykre to jest, ale chyba więcej się dowiesz przeszukując forum niż pisząc oddzielny wątek... Życzę powodzenia na wyjazd też zamierzam się wybrać do Norge w celach zarobkowych. Pozdrawiam

O bardzo dobry pomysł, przeszukać forum a potem się ewentualnie dopytać o szczegóły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Z tego co widzę to naprawdę nie warto rozpoczynać takiego tematu na forum, ja rozpoczęłam jakiś czas temu i żałuję, ludzie na ogół zamiast udzielać konkretnych odpowiedzi to piszą "jedź do UK" "W Norge nie ma pracy dla Polaków" "Tu rodacy śpią na ulicy bo nie mają na bilet do domu" i tego typu rzeczy... Przykre to jest, ale chyba więcej się dowiesz przeszukując forum niż pisząc oddzielny wątek... Życzę powodzenia na wyjazd też zamierzam się wybrać do Norge w celach zarobkowych. Pozdrawiam

Ale cóż ty chcesz? jakiejś równości? że my tu jak się już poustawialiśmy (pewnie w twoim mniemaniu wtedy było łatwiej) to teraz mamy jakiś obowiązek pomagać następnym?
Przecież każdy kto sie tu ustawił ( a wtedy nie było łatwiej) znaczy że ma łeb,a jak ma łeb to się doskonale orientuje że jego emigracja,jego obecny dobrobyt może być zagrożony tylko przez jedno;
_PRZEZ NIEKONTROLOWANY DOPŁYW NIEWYKWALIFIKOWANEJ SIŁY ROBOCZEJ,czy to z PL czy z innych dzikolandów.
Mają tacy po 20 lat,automatycznie zero doświadczenia zawodowego,dopływają do NO we czterech na drzwiach od stodoły i pytają się o robote,nie na czarno nie na biało,tylko o robote.
Nie pytają się o pieniądze,tylko o robote.
I co?
I mamy już pierwszy zakład pracy w NO,gdzie obowiązują stawki polskie dla polaków i norweskie dla norwegów.To o to chodzi? żeby ten syf przyciągnąć z PL tutaj??

Dlaczego jeden z drugim nie przyjeżdża tutaj jako ceniący się fachowiec z językiem? Tylko od razu na łatwiznę i z pretensjami??

Wyjeżdżając tu musiałem udokumentować 8 lat doświadczenia zawodowego i zdać egzaminz j.norweskiego.
A teraz słyszę tylko ;daj mi, pomóż mi, i dalej tylko w kronikach kryminalnych artykuły o polakach,co najmniej raz w tygodniu.

Ale jest nadzieja,praktycznie rynek pracy w NO już się nasycił,nie wciśnie już palca,jedynie w górne półki.
Za bandziorów też się zabrali.
I nie pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
yzia napisał:

O bardzo dobry pomysł, przeszukać forum a potem się ewentualnie dopytać o szczegóły.

nie ciągaj Madzi za włosy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
4altee napisał:
Marianek,ziomalu z Oławy jak żyjesz??Obiecałeś się odezwać,lecz na czczych obietnicach się skończyło.Tylko jeden marianekk lubi nadużywać słowa MOSIEK.Ze sportowym pozdrowieniem ...weż spiertalaj(kiedy się pokopiemy??i poutwardzamy,hę?)

maniek to OKi ale warszawiak ...czyli cwaniak jak powie to powie , jak skłamie to i tak prawda , jak przysięgnie to nie wierz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
marianekk napisał:
Andre ved mark napisał:
eMKaeS napisał:
Ponieważ w UK się zarabia tyle żeby żyć spokojnie, a ja chce odłożyć pieniądze

ale co wy tu młode wilki chce ta robić ??? oprócz odkładania to jeszcze trzeba wydać no i zarobić ..jak znajdziesz robotę w norge bez praktytyki w zawodzie ?? kierowców już nadmiar z angielskim ....no jeszcze marianek załapał się w czasie przeszłym

ten czas przeszły, to 7 lat temu andy

On ma prawo jazdy kat.B
Kurwa gnój 21 lat,a marzy mu sie eldorado!
A do roboty jeden z drugim!

Janek ma racje > jak sie posłuchaja to nie wydadza ostatnich pieniedzy.....

Poza tym, to jacys fantasci > typ pisze, ze zarabia 1500pln, a wybiera sie i to własnym autem do No....
Pytanie > skad koles wziął na własne auto, zarabiając 1500zł/mies?
Skad leszczyna ma(bedzie miał) pieniadze na wyjazd ?
Nie bede pisał ile, bo to kazdy wie!

PSkoro on juz wyzywa od polaczków, to lepiej niech zostanie tam gdzie jest >amen!
Ryj ma pyskaty i brak pokory, a to w moich oczach go z góry dyskwalifikuje!

A ty mosku z moniek > pilnuj swojej zardzewiałej bemwe, bo sapiesz w kazdym watku, a nie masz nic do powiedzenia!
Chcesz pomagac, to pisz na priv do typa/ów i nie sap juz, bo jedzie ci z ryja

To że ja zarabiam 1500 nie znaczy ze mam biednych rodziców i dziadków i to oni kupili mi samochód, to oni są w stanie załatwić mi kursy i to oni dawali mi całe życie pieniądze podczas gdy chodziłem do szkoły. I czy to ma znaczyć że mam siedzieć w Polsce i zarabiać grosze, czy lepiej wyjechać na 5 lat póki jestem młody, nie mam na głowie dziecka ani żony, że wrócić kupić swoje mieszkanie i mieć kase żeby otworzyć swój interes i być już tam obeznanym żeby nawet na sezon 3 miesięczny później jeździć. No przecież nie, bo polaczek boi się że mu robote ukradne... nic o mnie ciulu nie wiesz a się wypowiadasz. I ten śmieszny zarzut że tu grzecznie pytam, a zaraz wyzywam, no chyba proste że jak ktoś się pyta jak człowiek a jakiś cham atakuje to niby mam go jeszcze przeprosić że zapytałem i wyjechać tam gdzie on chce bo jest panem świata? nie jest zwykłą gnidą.

P.S jak byś chciał wiedzieć polaczku (nie mylić z obrazą każdego polaka. polaczek czyt. zakompleksiony, zazdrosny, polski hipokryta) mam też prawo jazdy kat. C
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
O q.wa karierę zrobisz z kategoria "C"
Widać ze cię jeszcze życie dobrze nie spodlilo
Jeśli ci sie naprawdę wydaje ze bez doświadczenia przyjedziesz i zrobisz karierę to ja cię serdecznie zapraszam, mi ani żadnemu co tu pisze pracy nie odbierasz
A tylko jak już będziesz to nie płacz i zachowuj sie tak dumnie jak teraz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Tomasz Jar
(TomaszJar)
Początkujący
To że ja zarabiam 1500 nie znaczy ze mam biednych rodziców i dziadków i to oni kupili mi samochód, to oni są w stanie załatwić mi kursy i to oni dawali mi całe życie pieniądze podczas gdy chodziłem do szkoły. I czy to ma znaczyć że mam siedzieć w Polsce i zarabiać grosze, czy lepiej wyjechać na 5 lat póki jestem młody, nie mam na głowie dziecka ani żony, że wrócić kupić swoje mieszkanie i mieć kase żeby otworzyć swój interes i być już tam obeznanym żeby nawet na sezon 3 miesięczny później jeździć. No przecież nie, bo polaczek boi się że mu robote ukradne... nic o mnie ciulu nie wiesz a się wypowiadasz. I ten śmieszny zarzut że tu grzecznie pytam, a zaraz wyzywam, no chyba proste że jak ktoś się pyta jak człowiek a jakiś cham atakuje to niby mam go jeszcze przeprosić że zapytałem i wyjechać tam gdzie on chce bo jest panem świata? nie jest zwykłą gnidą.

P.S jak byś chciał wiedzieć polaczku (nie mylić z obrazą każdego polaka. polaczek czyt. zakompleksiony, zazdrosny, polski hipokryta) mam też prawo jazdy kat. C[/quote]

Pośrednictwa pracy i inne strony z ogłoszeniami o pracy:

www.utdanningsetaten.oslo.kommune.no/ – praca w szkolnictwie w Oslo

www.hr-center.no/

www.elanit.no/imm/default.aspx?page=3304

www.boos.no/BOOS%20BEMANNING.aspx

www.bjorgfjell.no/medarbeidere/

www.bhr.no/forside/index.php

arpi.no/

www.aktiv-personell.no/

www.gulesider.no/

www.manpower.no/

www.tempteam.no/Default.aspx

www.toptemp.no/

www.bemanningspartneren.no/

www.gulesider.no/

www.deltidsjobb.no/

ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=no

www.rainfall.no/

www.proffice.com/Templates/Proffice2011/...o/Pages/default.aspx

www.personellassistanse.no/index.php?opt...;id=48&Itemid=54

www.norgesvikar.no/hXGZymgtnUWS.9.idium

www.personalhuset.no/eway/default.aspx?p...:10,2211:1:0:0:::0:0

www.vikarhjelpen.no/

www.toptemp.no/

www.xtrapersonell.no/

www.temp-team.no/Default.aspx

www.topservice.no/startfile.htm

www.seniorservices.no/

www.finn.no/ a tu o pracy: www.finn.no/jobb/ i jeśli chcemy wybrać wszystkie stanowiska: www.finn.no/finn/job/fulltime/result

www.adecco.no/Pages/Default.aspx

Lykke til
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
eMKaeS napisał:
To że ja zarabiam 1500 nie znaczy ze mam biednych rodziców i dziadków i to oni kupili mi samochód, to oni są w stanie załatwić mi kursy i to oni dawali mi całe życie pieniądze podczas gdy chodziłem do szkoły.
zgadza się
to ty jesteś biedny
rzucałeś kamieniami w szkołę, jak sam przyznałeś w pierwszym poście
i siedzisz cały swój żywot na czyimś utrzymaniu
i na dodatek masz nadzieję trutniu, że tutaj ktoś cię przejmie na swój wikt i opierunek
a paszoł won
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
grzegor tor
(grzegryn)
Początkujący
jasta102 napisał:
eMKaeS napisał:
To że ja zarabiam 1500 nie znaczy ze mam biednych rodziców i dziadków i to oni kupili mi samochód, to oni są w stanie załatwić mi kursy i to oni dawali mi całe życie pieniądze podczas gdy chodziłem do szkoły.
zgadza się
to ty jesteś biedny
rzucałeś kamieniami w szkołę, jak sam przyznałeś w pierwszym poście
i siedzisz cały swój żywot na czyimś utrzymaniu
i na dodatek masz nadzieję trutniu, że tutaj ktoś cię przejmie na swój wikt i opierunek
a paszoł won

jasiu czys ty ocipial juz do reszty? po pierwsze to nie znasz goscia wiec go nie osadzaj po drugie w polsce jest chujowo wiec nie dziw sie ze inni szukaja szczescia po za jej granicami... i po trzecie najwazniejsze co chcialem powiedziec to powiedz mi po co masz przyczepiona do dyńki antene rai uno??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok